Image
Top
Navigatie

Materialen

Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende materialen die door ons gebruikt worden. Meestal in combinatie met elkaar zodat een bijzonder en uniek object ontstaat.

Edelmetalen

We werken met edelmetalen. Een edelmetaal is een metaal dat niet of weinig kan worden aangetast door oxidatie. Voorbeelden van edelmetalen zijn goud, zilver en platina.
edelmetaal

Meesterteken

In onze sieraden vindt u behalve een gehaltestempel ook een meesterteken, het bewijs dat het sieraad door ons gemaakt is.
meesterteken

Diamanten

We gebruiken diamant van zeer goede kwaliteit (VVSI / Top Wesselton). Diamant bestaat slechts uit één element: koolstof. De benaming ‘koning der edelstenen’ dankt diamant aan drie specifieke eigenschappen. De buitengewone hardheid, de hoge glans en de sterke dispersie.
Diamant is meestal kleurloos tot heel lichtgeel of bruin gekleurd. Maar diamant komt ook voor in fantasiekleuren zoals kanariegeel, roze, oranje, groen en blauw. Diamanten in deze kleuren zijn erg zeldzaam en heel waardevol.
diamond

Edelstenen

We maken graag en veel gebruik van edelstenen in onze sieraden. We zijn altijd op zoek naar bijzondere slijpvormen en de mooist gekleurde edelstenen. We gebruiken onder andere saffier, toermalijn, topaas en peridoot, vaak in combinatie met diamanten.
edelstenen

Parels

Meestal gebruiken we cultivé parels, deze Akoya-parels worden gekweekt. Hiervoor wordt in de oester een klein korreltje parelmoer gelegd, de oester gaat om het korreltje laagjes parelmoer aanleggen en zo groeit de parel tot hij (afhankelijk van de gewenste grootte) na zo’n twee jaar geoogst kan worden. Natuurlijke parels zijn ook erg mooi maar zo zeldzaam dat ze bijzonder kostbaar zijn.
De sierwaarde van een parel hangt af van de glans, kleur, grootte, perfectie en symmetrie, waarbij de glans het belangrijkste is. De glans van parels hangt af van de reflectie en de breking van het licht in de doorzichtige lagen. Naarmate de laagjes dunner en talrijker zijn, is de glans fijner. De kleur van parels kan variëren van wit, roze en bruin tot zwart of grijs.
parels

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten werken. Wij gaan er vanuit dat je dat oke vindt. Je hoeft alleen maar op Accepteren te klikken.