Image
Top
Navigatie

Materialen

Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende materialen die we gebruiken. Meestal in combinatie met elkaar zodat een bijzonder en uniek object ontstaat.

Edelmetalen

We werken uitsluitend met edelmetalen. Een edelmetaal is een metaal dat niet of weinig wordt aangetast door oxidatie. Voorbeelden van edelmetalen zijn goud, zilver en platina. Goud gebruiken we in verschillende kleuren, onder andere wit, geel en rood.
edelmetaal

Verantwoordelijkheidsteken

In onze sieraden vindt u behalve een gehaltestempel ook een verantwoordelijkheidsteken, zodat u weet dat het sieraad door ons gemaakt is.
meesterteken

Diamanten

In onze sieraden gebruiken we diamant van zeer goede kwaliteit (VVSI / Top Wesselton). Diamant bestaat slechts uit één element: koolstof. De benaming ‘koning der edelstenen’ dankt diamant aan drie specifieke eigenschappen. De buitengewone hardheid, de hoge glans en de sterke dispersie.
Diamant is meestal kleurloos tot heel lichtgeel of bruin gekleurd. Maar diamant komt ook voor in fantasiekleuren zoals bijvoorbeeld kanariegeel, roze, oranje, groen en blauw. Natuurlijk gekleurde diamanten in deze kleuren zijn erg zeldzaam en heel waardevol.
diamond

Edelstenen

We maken graag en veel gebruik van edelstenen in onze sieraden. We zijn altijd op zoek naar bijzondere slijpvormen en de mooist gekleurde edelstenen. Edelstenen die we veel gebruiken zijn: saffier, toermalijn, topaas evenals peridoot, vaak in combinatie met diamanten.
edelstenen

Parels

De parels in onze sieraden zijn cultivé parels, deze Akoya-parels worden gekweekt. Hiervoor legt men in de oester een klein korreltje parelmoer. De oester gaat om het korreltje laagjes parelmoer aanleggen en zodoende groeit de parel. Afhankelijk van de gewenste grootte kan hij na zo’n twee jaar geoogst worden. Natuurlijke parels zijn erg mooi maar zo zeldzaam waardoor ze bijzonder kostbaar zijn.
De sierwaarde van een parel hangt af van de glans, kleur, grootte, perfectie en symmetrie. De glans is daarbij het belangrijkste. De glans van parels hangt af van de reflectie en de breking van het licht in de doorzichtige lagen. Naarmate de laagjes dunner en talrijker zijn, is de glans fijner. De kleur van parels kan variëren van wit, roze en bruin tot zwart of grijs.
parels

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten werken. Wij gaan er vanuit dat je dat oke vindt. Je hoeft alleen maar op Accepteren te klikken.