Image
Top
Navigatie
9 maart 2019

Diamonds are a girls best friend! Het verschil tussen diamant en briljant uitgelegd

diamant of briljant?

Wat is het verschil tussen briljant en diamant?

Diamant, letterlijk een schitterend mineraal om mee te werken. We gebruiken het vaak! Eigenlijk ieder sieraad wordt er mooier van, ook al zet je er maar een klein diamantje in. Als de zon er op schijnt schieten de flonkeringen alle kanten op. De hardste edelsteen die we kennen en daardoor bijzonder geschikt voor het dragen in een ring, slijtage van de steen is niet aan de orde.

We krijgen vaak de vraag: is dit een diamant of een briljant?
De term diamant en briljant wordt vaak door elkaar gebruikt, vaak wordt er echter bedoeld: een briljant geslepen diamant. Diamant zegt iets over het materiaal, briljant zegt iets over het slijpsel van de steen. Als de steen rond geslepen is met 56 of 57 facetten noemen we dat een briljantslijpsel. Door de steen zo te slijpen wordt het licht dat in de steen valt het best gereflecteerd.

Ook een saffier of een toermalijn kan briljant geslepen worden. Een edelsteen kan in veel andere vormen geslepen worden, bijvoorbeeld: vierkant (princess of carré), rechthoekig (baguette), ovaal, kussenvormig of druppelvormig (peer).

Kortom: Diamant kan een briljant zijn, een briljant hoeft geen diamant te zijn!

Nu weet je het verschil tussen briljant en diamant…
Heb je er nog vragen over? We beantwoorden ze graag voor je.

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten werken. Wij gaan er vanuit dat je dat oke vindt. Je hoeft alleen maar op Accepteren te klikken.